maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tablettipussi

Ohhoh, olisikohan aika päivittää valmistuneita töitä tänne. Aloitetaanpa tästä:


Olin menossa kurssille, jossa  käytettäisiin tabletteja. Pelkäsin, että näytön pinta menisi ikäväksi kassissa, joten suojapussia tarvittiin ja pikaisesti. Menomatka kurssille Helsinkiin kestäisi muutaman tunnin junassa, hyvää aikaa siis virkata. Nappasin lähtiessä sateenkaariraidallisen veljeksen ja 4-millisen koukun mukaan. 

Mallivirkkauksen nimi on englanniksi linen stitch. En kyllä ymmärrä, mitä tekemistä sillä on pellavan kanssa; tai suomennos menee metsään, eipä väliä. Näin virkaten (eli toistuen 1 kjs, 1 ks ja seur. krs:lla ks ketjusilmukkaan ja ks:n kohdalle kjs) työstä tulee pehmeämpi ja joustavampi kuin pelkillä kiinteillä silmukoilla mutta kuitenkin ihan napakka. Silmukkamäärää piti kokeilla muutaman kerran. Halusin pussin, josta tabletti ei vahingossa luistelisi ulos.

Aloituksessa virkkasin kiinteitä silmukoita ketjusilmukkaketjun molempiin reunoihin, ketjun päissä 3 ks samaan silmukkaan. Näin pohja jäi heti umpinaiseksi ja pääsin virkkaamaan pussin spiraalina, saumojen ompelua ei tullut. Sovittelin pituutta, pussi on juuri tabletin kokoinen, jätin vain kuvassa vähän sen reunaa näkyviin. Pussin suuhun virkkasin vielä kerroksen rapuvirkkausta.

Kerästä jäi jonkun verran lankaa yli. Kurssikaveri alkoi virkata siitä kännykkäpussia.

Helppo, mukava, sopivan kokoinen matkatyö. Kurssi jatkuu kesäkuussa, mitähän silloin varaisi junakäsityöksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti