lauantai 27. tammikuuta 2018

Joulukalenteri 2017

Novita julkaisi joulukalenterisukkaohjeen. Siis aina uusi osa ohjetta joka päivä jouluun asti. Aloituskuva näytti niin mukavalta, että tempauduin mukaan ihan alkupäivinä.

Otin vaalean beigen langan - valkoinen ei ole minun sukkavärini (ai miten niin aina pölyiset lattiat...). Koska minulla on tukevat pohkeet, loin  silmukat koon 42 mukaan ja noudatin sen ohjetta nilkkaan asti. Sitten kavensin silmukkamäärän jalkateräni kokoon 37 --> tein siis mittatilaustyötä! Neuloin molempia sukkia samaan aikaan kaksilla sukkapuikoilla 3½ mm.

Ohjeen lukeminen vaati totuttelua. Yleensä menen vain ruutupiirroksen mukaan mutta nyt piti lukea sanallisesta ohjeesta, kuinka monta kertaa mitäkin ruutupiirroksen osaa toistettiin. Vain pari kertaa piti purkaa väärinymmärrysten takia. Mielestäni jossain 15. luukun paikkeilla oli virheitä; sävelsin sinne jotakin. Jätin myös jonkun mallineuleen tekemättä ja pitensin vastaavasti toista osuutta.


Sukkiin tuli kovasti paljon hienoja kuvioita. Neulominen oli hauskaa ja sukat edistyivät yllättävän vauhdikkaasti, vaikka kunkin luukun sisältämä ohje oli aina melko lyhyt, eli yhdessä illassa ei ollut paljon neulottavaa. Sukkien viimeistely jäi joulunpyhiin, joten sen verran kalenterin aikataulu ylittyi.

Mutta. Ei näistä minulle mitään hienostelu- tai edes parhaita käyttösukkia tullut. Nämä erittäin kolmiulotteiset kuviot eivät imartele meikäläisen pohkeita. Teräosassa pitsikuvio on hyvin reikäinen eikä se siis lämmitä niin hyvin kuin perusvillasukat. Otanpa opiksi: ei näin paksusta langasta näihin pohkeisiin eikä pitsiä jalkateriin.

Edit: Kylläpä vain näitä on tullut käytettyä, kun sääriä on palellut talvipakkasilla. Alla leggarit ja norminilkkasukat, eikä kotona mitään väliä sukkien pahkuroilla yhdistettynä paksuihin pohkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti